Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: "Scutul nostru împotriva instabilității este să fim mai bine conectați unii la alții"

7 sep. 2023,, 09:48   Politică
2243 1

Participarea Moldovei la Summitul Inițiativei celor Trei Mări marchează o importantă etapă în cooperarea regională a statului cu țările din Europa Centrală și de Est, aflate între mările Baltică, Adriatică și Neagră, a declarat Maia Sandu.

Declarația a fost făcută în cadurl Summitul Inițiativei celor Trei Mări, găzduit la Palatul Cotroceni de Președintele Klaus Iohannis, unde Republica Moldova a fost invitată să adere în calitate de stat participant asociat.

Maia Sandu a remarcat că în aceste vremuri este nevoie de o cooperare mai strînsă, de dezvoltarea conexiunilor de infrastructură și de sporirea securității energetice regionale.

„Scutul nostru împotriva instabilității este să fim mai bine conectați unii la alții, să ne asigurăm că infrastructura este securizată și că avem acces la mai multe surse de energie”, a punctat Președinta.

Șefa statului a mai spus că, timp de un an și jumătate, Republica Moldova a reușit să își reducă semnificativ dependența energetică de Rusia, fiind sprijinită de prieteni și parteneri. „Am diversificat sursele de aprovizionare cu gaze, ne-am conectat la rețeaua electrică europeană și dezvoltăm energia regenerabilă. Acum, în cadrul Inițiativei vom avea acces la fonduri suplimentare pentru dezvoltarea infrastructurii”, a subliniat Președinta Maia Sandu.


De asemenea, Președinta a menționat că Republica Moldova își dezvoltă și infrastructura transporturilor pentru ca exportatorii moldoveni să ajungă mai ușor pe piețele externe.

„Implicarea Republicii Moldova ca stat participant asociat la Inițiativa celor Trei Mări arată că putem contribui la cooperarea regională și prin proiectele comune vom genera creștere economică, securitate consolidată și bunăstare pentru țările din regiune”, a conchis lidera de la Chișinău.

4
0
0
2
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?