X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Sandu despre decizia instituțiilor europene de a începe negocierile de aderare a Moldovei la UE

15 iun. 15:20   Politică
4549 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută decizia instituțiilor europene de a începe oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina. „Este un pas semnificativ”, apreciază șeful statului.

Prin aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE, comunitatea europeană va deveni mai unită și mai puternică, consideră președintele Maia Sandu. Șeful statului salută organizarea pe 25 iunie a primei conferințe interguvernamentale cu Republica Moldova și Ucraina, transmite moldpres.

„Sînt încîntată să salut anunțul președinției belgiene a UE despre primele conferințe interguvernamentale cu Moldova și Ucraina din 25 iunie. Acesta este un pas semnificativ în calea Moldovei către UE și către o Europă mai puternică și unită”, a menționat Maia Sandu.

Uniunea Europeană deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei prin organizarea pe 25 iunie a primei Conferințe Interguvernamentală Moldova-UE, a anunțat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Potrivit oficialului moldovean,

ambasadorii țărilor membre pe lîngă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Pe 7 iunie, Comisia Europeană a anunțat că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condițiile pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

14
0
0
1
108

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?