X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sandu: La Președinție avem nevoie de angajați la fel de buni ca cei ai lui Macron sau Scholz

7 iun. 2023,, 16:41   Politică
3014 2

Șefa statului s-a referit într-un interviu recent la criza de angajați înalt calificați din instituțiile statului.

Maia Sandu a remarcat într-un interviu pentru Vocea Basarabiei că de multe ori candidații care aspiră la funcții înalte în instituțiile statului nu au o pregătire suficient de bună. Ea a mai făcut referire și la remunerarea slabă din unele instituții, care nu este atractivă pentru tinerii specialiști.

„Noi la Președinție pentru anumite funcții am anunțat de foarte multe ori concursuri și nu întotdeauna candidații care se prezintă sînt suficient de buni.

Eu am nevoie ca oamenii care vin să lucreze cu mine să fie la fel de buni ca oamenii care lucrează cu președintele Emmanuel Macron sau cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Atunci cînd vrem să angajăm pe cineva pe un domeniu nou, nu este așa ușor să avem foarte bune candidaturi, chiar dacă salariile sînt de zeci de ori mai mici decît salariile pe care le primesc colegii lor în altă parte. Asta este realitatea și nu trebuie să fim populiști. Trebuie să oferim salarii normale, căci oamenii pot să muncească pe entuziasm 1-2 ani, dar ei oricum au necesități care trebuie satisfăcute.


Noi vrem ca tinerii să vină la Președinție să lucreze și poate îi convingem că le place acolo și să rămînă. Înțeleg că la salarii mici nu stau tinerii foarte mult, dar pentru cariera lor de mai departe este important ca să vină și să obțină experiență într-o instituție a statului”, a mai precizat Maia Sandu.

2
3
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?