Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu, la Adunarea Generală a ONU. „Integrarea europeană nu este doar un vis frumos pentru R.Moldova”

20 sep. 2023,, 08:00   Politică
3635 3

Șefa statului, Maia Sandu, este la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU. În prima zi a evenimentului, președinta țării a discutat cu subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, Victoria Nuland. Discuțiile s-au axat pe aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, derularea reformelor și consolidarea relațiilor bilaterale.

Maia Sandu a avut în SUA discuții bilaterale cu mai mulți lideri europeni, inclusiv cu președintele Confederației Elvețiene, președinta Slovaciei și cu prim-ministrul Suediei. În același timp, Centrul de Analiză a Politicii Europene i-a acordat președintei Maia Sandu premiul „Freedom Fighter” 2023, pentru angajamentul cetățenilor Republicii Moldova de a consolida democrația și valorile lumii libere.

„Mulțumesc foarte mult. Este onoarea noastră să primim acest premiu și desigur este al tuturor moldovenilor care luptă pentru democrație și sînt hotărîți să fie parte a lumii libere. Mai este o cale lungă pentru noi de parcurs și să ne asigurăm că țara noastră, democrația este sigură și că nimeni nu poate să intervină și să ne tragă în trecut”.

Maia Sandu a oferit și un interviu jurnalistei originare din Moldova Bianna Golodryga, care activează acum la postul american de televiziune CNN.

„Este o onoare și o plăcere să o întîlnesc pe excelența sa Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, care se întîmplă să fie și țara unde m-am născut”.


„Sunt aici pentru a asigura de angajamentul nostru de a adera la Uniunea Europeană. Integrarea europeană nu este doar un vis frumos pentru Moldova, este unicul drum pentru a ține democrația noastră în siguranță”.

Maia Sandu a declarat, în cadrul interviului, că țara noastră este determinată să facă față provocărilor apărute din cauza războiului din Ucraina, dar și a amenințărilor hibride. Mîine șefa statului va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale ONU. Acesta este programat după ora 22, ora Moldovei.

10
0
0
1
65

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?