X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, despre Recean, surprins împărțind ziare PAS: Și care e problema?

15 mai. 2023,, 08:45   Politică
3327 1

Șefa statului, Maia Sandu, a comentat de ce prim-ministrul, Dorin Recean, a împărțit ziare PAS. „Și care este problema dacă domnul prim-ministru le vorbește cetățenilor? Asta înseamnă democrație”, a spus președinta.

„De ce vă deranjează? Cum funcționează democrația în SUA? Ca să înțeleg de ce vă deranjează. Și care este problema dacă domnul prim-ministru le vorbește cetățenilor, pentru că domnul prim-ministru are această funcție datorită faptului că cetățenii au votat pentru o forță politică și iată domnul prim-ministru este obligat, la fel ca toți ceilalți pentru care au votat cetățenii și care sînt în funcții de răspundere, să le răspundă cetățenilor ce fac în fiecare zi. Ei ies în stradă și le vorbesc despre ce fac și îi ascultă pe oameni în raport cu problemele cu care aceștia se confruntă. Asta înseamnă democrație.

Și domnul prim-ministru nu merge în stradă în zi de muncă, deci, o face în timpul de odihnă. A fost important să clarificăm ce înseamnă democrație. Noi avem multă manipulare și dezinformare acasă. Noi, în Republica Moldova, insistăm să facem politică corectă, după atîția ani de discreditare a democrației, cînd aveam partide politice care, cu bani murdari, umblau și cumpărau voturi și încă mai avem cîteva care încearcă să facă acest lucru, inclusiv acum. Noi trebuie să înțelegem și să insistăm ca lucrurile să se facă corect, să comunicăm cu oamenii în fiecare zi. Doar așa vom putea construi o societate cu adevărat liberă”, a menționat șefa statului.

Prim-ministrul Dorin Recean a împărțit ziare PAS, la Ciocana. „Premierul Dorin Recean s-a alăturat campaniei PAS Informează. Ne dorim să ajungem și să vorbim direct cu cîți mai mulți cetățeni, să-i informăm despre progresele făcute”, se arată într-un comunicat al Partidului. Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că Recean „vrea să îi placă Maiei Sandu”. „Iată imaginați-vi-l pe Chicu, cu gazeta roșie în mînă și prin raioane să dea gazete, păi ce fel de prim-ministru e acesta?”.

8
2
0
2
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?