X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Sandu: „Deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămîne, cu siguranță, de partea luminii”

25 dec. 2022,, 10:30   Politică
2985 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicit pe toți cei care, după un an greu, sărbătoresc Crăciunul în această zi. „Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie.

Despre suflet deschis spre bucuriile cerurilor, dar și spre bucuriile celor apropiați. E despre legătura noastră puternică cu cei plecați și cu cei care vin. Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că, deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămîne, cu siguranță, de partea luminii. „De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că, atunci cînd se vorbește despre spiritul creștin, se are în vedere exact ceea ce au făcut oamenii din Republica Moldova pentru refugiații din țara vecină. „Ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pîine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sînteți demni, inimoși și săritori la nevoie. sînt mîndră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cît sînteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pămînt! Crăciun fericit!”, a conchis șefa statului.

4
1
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?