X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Sandu către oficialii europeni: "Moldovenii merită o perspectivă europeană clară"

2 mar. 2022,, 17:33   Politică
2599 0

Războiul din Ucraina pune în pericol viitorul pașnic al R.Moldova, efectele lui vor fi resimțite pe termen lung, a declarat președintele Maia Sandu, astăzi în cadrul briefingului susținut la Chișinău în comun cu vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Barell, și comisarul european pentru Vecinătate, Olivér Várhelyi.

Cu prilejul vizitei oficialilor europeni la Chișinău, șefa statului a subliniat că R.Moldova are nevoie să avanseze rapid pe calea integrării europene, în condițiile situației dificile de securitate din regiune.

"Preocuparea noastră este asigurarea viitorului R.Moldova, avem obligația să facem tot ce ne stă în puteri ca Moldova să rămînă parte a lumii libere. În aceste zile, cetățenii Republicii Moldova au demonstrat din nou că sînt europeni, în fapte și aspirații.

Susținînd aspirația eropeană a cetățenilor noștri, UE poate demonstra în Moldova forța democrației și a libertății. Moldovenii au demonstrat că merită o perspectivă europeană clară.

Acum mai mult ca oricînd avem nevoie de mai multă susținere, de investiții țintite și rapide, de consolidarea rezilienței țării noastre", a declarat Maia Sandu.


La rîndul său, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borell, a asigurat R.Moldova de „sprijinul puternic al UE”, în gestionarea crizelor provocate de războiul din țara vecină. Oficialul a punctat că țara noastră va beneficia de susținere la toate nivelele: umanitar, medical, economic.

„Am venit să ne exprimăm sprijinul și solidaritatea pentru R.Moldova. Vom acorda susținere în toate domeniile, și în domeniul umanitar, și în gestionarea crizei energetice. Toate aceste aspecte vor funcționa. În ceea ce privește electricitate analizăm posiblitatea de sincronizare a rețelei electrice dintre UE și R.Moldova. (.. )Vă asigur de tot sprijinul nostru puternic” , a menționat Borell.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?