Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Maia Sandu: "La referendumul din toamnă, poporul va decide soarta țării"

23 iun. 11:00   Politică
2768 3

La referendumul din această toamnă, poporul Republicii Moldova va decide soarta țării pentru următoarele decenii.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a reamintit că acum 34 de ani, la 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate, document care a deschis calea spre independență, democrație și stat de drept.

"A trebuit să parcurgem un drum plin de dificultăți, dar timp de 34 de ani, Moldova a rămas o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide destinul țării", a declarat șeful statului.

Ea a spus că la referendumul din această toamnă, poporul va decide și destinul țării pentru următoarele decenii - dacă va susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Am învățat, în anii de independență, că democrația și libertatea nu sînt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate, în fiecare zi, dacă vrem să ne construim o viață pașnică și prosperă, aici, la noi acasă, și să lăsăm moștenire copiilor o țară liberă, independentă și protejată", a subliniat Maia Sandu.

15
1
0
3
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?