Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia vrea să deschidă secții de votare în Moldova pentru alegerile prezidențiale

16 ian. 12:56   Politică
3037 0

Guvernul Republicii Moldova a confirmat că a primit o solicitare din partea Federației Ruse de a deschide secții de votare pe teritoriul R. Moldovei în perioada 15-17 martie.

Deocamdată nu i-a oferit niciun răspuns.

"Solicitarea este în prezent în proces de examinare, iar un răspuns va fi furnizat într-un interval de timp rezonabil”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, răspunzând în scris unei întrebări a Europei Libere.

Autoritățile electorale ruse au recunoscut, după anunțarea datei alegerilor prezidențiale, că de data aceasta votarea în străinătate ar putea fi mai greu de organizat.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe întreg teritoriul Federației Ruse și vor dura trei zile: 15, 16 și 17 martie 2024.


La moment, 11 persoane pretind la funcția de șef al statului. CEC a înregistrat trei candidați la președinție - Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov. Întrucît toți trei sunt reprezentanți ai partidelor parlamentare, nu există necesitatea ca ei să adune semnături în favoarea lor pentru a fi înregistrați în calitate de candidați.

Candidații din partea partidelor politice neparlamentare - Serghei Malinkovici, Boris Nadejdin, Andrei Bogdanov, Serghei Baburin, Irina Sviridova trebuie să prezinte pînă la 31 ianuarie cel puțin 100 de mii de semnături. Candidații independenți - Vladimir Putin, Rada Russkih, Anatoli Batașev trebuie să adune cel puțin 300 de mii de semnături. CEC urmează să decidă cu privire la înregistrarea tuturor candidaților cel tîrziu pînă pe 10 februarie.

23
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?