X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia a declarat persona non grata un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova

9 noi. 2022,, 19:01   Politică
2673 1

Federația Rusă a declarat persona non grata un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova, anunță ministerul rus de Externe. Măsura este un răspuns la decizia Chișinăului de a expulza un diplomat rus, citat de ria.ru

„La 9 noiembrie, la Ministerul de Externe al Rusiei a fost chemat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, căruia i s-a înmînat o notă de la minister cu privire la decizia de a declara „persona non grata” a un angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova”, se arată în comunicatul oficial al ministerului.

Ministerul rus de Externe a adăugat că „această măsură este un răspuns la decizia nemotivată luată de partea moldovenească la 1 noiembrie anul curent de a declara „persona non grata” a unui angajat al Ambasadei Rusiei în Moldova”.

Acum o săptămînă, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat că un angajat al Ambasadei Rusiei a fost declarat persona non-grata și expulzat din Moldova, iar ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la MAEIE.

În aceeași zi, resturile unei rachete, care a fost doborîtă de sistemul antiaerian ucrainean, au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.


7
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?