Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ministerul rus de Externe a comentat decizia Republicii Moldova de a expulza un diplomat rus

2 noi. 2022,, 18:05   Politică
4105 0

Decizia Republicii Moldova de a declara un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău persona non grata a fost o altă confirmare a cursului de demontare a cooperării bilaterale.

Acest lucru este afirmat într-un comentariu distribuit miercuri de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie tass.ru

"Decizia de expulzare a diplomatului rus a fost o altă confirmare a cursului actualelor autorități moldovenești de demontare a cooperării ruso-moldovenești, care are un caracter multidimensional și rădăcini istorice profunde. Toate acestea se fac nu fără aîndrumarea protectorilor europeni și de peste ocean ai Chișinăului.

Acest pas neprietenos este un element al unei campanii active anti-ruse lansate de elita politică pro-occidentală și mass-media din Moldova. Sînt promovate teze exagerate despre" amenințarea militară rusă" și "implicarea malițioasă" a Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova. Această zarvă nefondată nu este susținută de niciun fapt. Adevăratele sale obiective sînt de a distrage atenția cetățenilor de la situația politică și economică internă extrem de dificilă din țară, căreia actuala autoritate de la Chișinău nu este capabilă să-i facă față.

Este regretabil că autoritățile moldovenești sacrifică relațiile tradiționale de prietenie dintre țările noastre apropiate unor scopuri oportuniste și dorinței de a mulțumi Occidentului. Sîntem convinși că acest lucru nu corespunde intereselor lor pe termen lung, în primul rînd, Republicii Moldova însăși.


Acțiunile Chișinăului nu vor rămîne fără un răspuns din partea Rusiei", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?