Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Revenirea lui Platon în politică: O decizie spontană

3 iun. 2023,, 16:30   Politică
3684 0

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a luat decizia de a reveni în politică spontan, chiar pe 2 iunie, fiind supărat că a fost inclus în lista sancțiunilor Canadei.

Platon a mai menționat că nu știe încă dacă își va crea un partid sau o mișcare, transmite tv8.

„Decizia am luat-o azi, este spontană după ce am citit știrea. Am înțeles că gata, au fost trecute toate limitele. Sigur, încă nu m-am gîndit ce fel de partid, cum se va numi, e partid sau mișcare, ce va fi. Încă nu am început să mă gîndesc la aceste detalii, dar în timpul apropiat, sigur că voi face acest lucru”, a spus Veaceslav Platon.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara 2021. Asta, după ce a fost declarat nevinovat în dosarul „Frauda bancară” și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunțată pe 14 iunie 2021.

Platon mai este învinuit că, în perioada anilor 2011-2015, ar fi intrat în posesia a 43,11% din acțiunile băncii comerciale „Moldova -Agroindbank”, prin atac raider. Acesta a fost sub acuzare și în dosarul „Laundromat”.


Veaceslav Platon este dat în căutare internațională, iar în prezent s-ar afla în Marea Britanie. Anterior, Platon a făcut parte anterior din Alianța Moldova Noastră (AMN), fiind ales deputat pe listele AMN.

12
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?