Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Republica Moldova va numi un nou reprezentant în cadrul CUC

22 mar. 2023,, 14:30   Politică
2575 0

Fostul viceprim-ministru pentru reintegrarea Republicii Moldova, Alexandru Flenchea, a părăsit funcția de președinte al Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) pentru gestionarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Flenchea a confirmat miercuri aceste informații pentru corespondentul TASS.

"Nu mai conduc delegația moldovenească în CUC", a spus Flenchea. Biroul de reintegrare a declarat pentru corespondentul TASS că încă nu a fost numit un nou reprezentant. Motivele acestor schimbări nu au fost numite.

Cu toate acestea, presa moldovenească anunță că, odată cu numirea lui Dorin Recean în funcția de prim-ministru, Flenchea a părăsit funcția de consilier al prim-ministrului pe probleme de reintegrare și nu poate conduce delegația în CUC.

Din CUC, care gestionează operațiunea de menținere a păcii pe Nistru în mod colectiv, fac parte reprezentanți ai Rusiei, Moldovei și regiunii transnistrene. Reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Moldova participă la activitatea sa în calitate de observatori. Deciziile se iau numai cu acordul tuturor celor trei părți.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?