X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Republica Moldova a obținut statut de membru al Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor

21 iul. 2023,, 18:30   Politică
2655 1

Republica Moldova obține statut de membru al Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Astfel, procesul de examinare a cererii Republicii Moldova de a obține statutul de membru a fost încheiat cu success, urmare a consensului atins în rîndul celor 28 de state membre.

Totodată, Republica Moldova s-a angajat să susțină valorile fundamentale consacrate în documentul fondator al Comunității Democrațiilor, transmite radiomoldova.

Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu a evidențiat faptul că aderarea Republicii Moldova la Consiliul Guvernator al Comunității Democrațiilor demonstrează încrederea acordată de statele membre în acțiunile întreprinse de autoritățile naționale pentru a transforma statul prin modernizarea și democratizarea instituțiilor publice.

Aderarea Republicii Moldova la Comunitatea Democrațiilor raportată la activitatea țării noastre în cadrul Organizației Națiunilor Unite va contribui la atingerea obiectivelor din agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă), precum și la sustenabilitatea procesului de modernizare și democratizare a țării în procesul său de aderare la UE.

2
2
1
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?