X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentantul Guvernului a comentat interdicția de a intra în R. Moldova a Președintelui judecătoriei Tiraspol

24 ian. 11:25   Politică
3106 0

După ce Președintele judecătoriei Tiraspol din regiunea nerecunoscută transnistreană nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova, cu o reacție la acest incident a venit și purtătorul de cuvînt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă.

”Regimul de intrate sau de ieșire este organizat în conformitate cu legea. Vorbim despre independența instituțiilor. Nu este legat de titulatura, funcția ci se face totul în baza legii. Cu siguranță unele forțe cu scop propagandistic încearcă să mediatizeze acest subiect”, a declarat Vodă.

Reamintim că ieri, Președintelui judecătoriei Tiraspol din regiunea nerecunoscută transnistreană, Ana Mamei, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta venea de la Sankt Petersburg, Rusia, via Erevan, Armenia. Decizia de a nu permite accesul a președintelui așa-zisei judecătorii a fost luată în conformitate cu legea, care nu recunoaște documentele emise de separatiștii transnistreni, au declarat pentru deschide.md, reprezentanții Poliției de Frontieră.

„Poliția de Frontieră precizează că autorizarea trecerii frontierei de stat nu se va permite în baza documentelor emise de autoritățile regiunii transnistrene, din considerentul că este act nerecunoscut și nu face parte din lista actelor de călătorie. Însă, documentele respective pot fi prezentate în calitate de dovezi justificative pentru accederea străinilor pe teritoriul național. Decizia autorizării trecerii frontierei de stat aparține angajatului Poliției de Frontieră de la linia de control, care analizează situația pentru fiecare călător în parte, în funcție de actele prezentate și scopul declarat”, se arată în comentariul Poliției de Frontieră.

5
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?