Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Recean va conduce delegația Moldovei la Luxemburg, la lansarea negocierilor cu UE

21 iun. 13:55   Politică
2516 1

Premierul Dorin Recean va fi cel care va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la Luxemburg, la lansarea negocierilor cu Uniunea Europeană. Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Vodă a menționat că din cadrul delegașiei vor face parte mai mulți miniștri moldoveni.

„În cadrul delegației guvernamentale vor și mai mulți miniștri cu portofoliile relevante pentru comisia interguvernamentală Moldova – UE.

În cadrul delegației vor fi miniștrii Cristina Gherasimov, Mihai Popșoi, Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Veronica Mihailov-Moraru, Dan Perciun, Andrei Spînu, dar și secretarul general al Guvernului, Artur Mija”, a conchis Daniel Vodă, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Marți, pe data de 25 iunie, la Luxemburg va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova – UE, iar autoritățile se așteaptă să fie lansate oficial negocierile de aderarea a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană.


Amintim că astăzi președinta Maia Sandu a semnat Decretul, prin care sunt inițiate negocierile de aderare și este desemnată Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.

6
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?