Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean salută decizia Consiliului UE de a sancționa șase persoane din anturajul lui Șor

23 feb. 09:30   Politică
2507 1

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean a salutat decizia Consiliului UE de a sancționa șase persoane din anturajul fugarului penal Ilan Șor și a unei entități responsabile pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova.

Recean spune că este un semnal clar că ne bucurăm de sprijinul UE, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și a încercărilor de a submina statul de drept și securitatea țării noastre”, a menționat Dorin Recean.

Amintim că Consiliul Uniunii Europene a impus joi, 22 februarie 2024, măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități responsabile pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova. Cei șase au interdicție de tranzitare sau călătorie pe teritoriile Uniunii Europene, iar activele acestora vor fi înghețate. De asemenea, cetățenilor și companiilor UE le este interzis să le pună la dispoziție fonduri.

Consiliul a sancționat organizația paramilitară „Scutul Poporului” pentru încercări repetate de a submina Guvernul Republicii Moldova, inclusiv prin incitarea la revolte și demonstrații violente. A fost sancționat și liderul acesteia, Chiril Guzun.


În lista celor șase persoane sancționate se găsește și Dmitri Milyutin, șeful adjunct al Departamentului de Informații Operaționale al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, responsabil pentru operațiunile secrete ale Rusiei în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, începînd cu 2016. În plus, grupul lui Milyutin este implicat în organizarea protestelor violente și a altor acte de violență care au loc în Republica Moldova, se menționează în raport.

Lista include și alte persoane implicate în diseminarea dezinformării și incitarea la violență și ură, sau implicate în „Fraudă bancară”. Este vorba de Arina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot și Victor Petrov.

Dumitru Chitoroagă este administratorul trustului Media Resurse SRL, care deține mai multe canale de comunicare media din țară, fiind în același timp și director al acestor canale, TV6 și Orhei TV.

5
0
0
0
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?