Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Recean: „Acum, investitorii străini au și mai multe motive să aleagă să investească în Republica Moldova”

22 feb. 15:45   Politică
2474 1

Circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia și Italia s-au reunit la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Alteța Sa Regală Principele Radu.

În discursul său, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre evoluțiile înregistrate de țara noastră, în decurs de un an, despre procesul de îmbunătăţire a climatului investiţional și crearea celor mai bune condiții pentru oamenii de afaceri.

Potrivit premierului, în prezent, există și mai multe motive pentru care investitorii străini ar trebui să vină în Republica Moldova. Printre acestea se numără accesul la mai multe piețe, în mod prioritar la piața europeană, economie debirocratizată, sector financiar-bancar mai puternic și acces la piețele de capital. De asemenea, țara noastră are un sector energetic securizat, iar autoritățile pun accent pe dezvoltarea continuă a infrastructurii necesare mediului de afaceri și valorificarea oportunităților în domeniul energeticii electronice.

„Republica Moldova are talent și capacitate de a inova. Avem nevoie de capital pe termen lung și oameni care vor veni să valorifice oportunitățile oferite de țara noastră. Odată cu deschiderea negocierilor de aderare la UE, devenim și mai atractivi pentru investitorii pe care îi așteptăm ca să construim, împreună, o țară europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Forumul Economic de la Chișinău se desfășoară în perioada 22-23 februarie. Conform agendei, participanții vor discuta, astăzi, despre dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul antreprenorial, în contextul economic actual și rolul educației superioare în stimularea inovației și dezvoltării tehnologice.


Pe 23 februarie, lucrările forumului vor continua cu dezbateri pe subiecte ce țin de soluții pentru orașe inteligente, tendințe în domeniul tehnologiei informației și strategii pentru promovarea industriei agroalimentare.

5
2
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?