X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Recean de vorbă cu investitorii străini: Moldova este în căutare de investiții și capital pe termen lung

10 iul. 15:45   Economie
13073 1

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întîlnit cu un grup de investitori

Republica Moldova este o țară prietenoasă și sigură pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă.

Mesajul a fost transmis, astăzi, de premierul Dorin Recean, într-o discuție cu un grup de potențiali investitori străini în Republica Moldova.

Prim-ministrul a salutat interesul oamenilor de afaceri, menționînd că Republica Moldova are multe oportunități care pot fi valorificate, în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura. „Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a menționat premierul.

Investitorii au fost interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile actuale ale Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. Au fost abordate cele mai recente reforme implementate de autorități, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Este important să oferim businessului timpul necesar pentru a se adapta la toate schimbările legislative și să ne asigurăm că au toate resursele necesare pentru aceasta”, a spus Dorin Recean.


De asemenea, a fost discutată situația regională în contextul războiului din Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.

La întrevedere au participat peste 30 de investitori atît europeni, cît și din alte state.

3
1
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав