Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Recean:"Rămînem deschiși pentru dinamizarea dialogului dintre Guvern și societatea civilă"

15 mai. 2023,, 15:44   Politică
2631 1

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul de prezentare a proiectului „Societatea civilă pentru integrarea europeană”, realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Institutum Virtutes Civilis și Fundația „Friedrich Ebert”.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitățile, de a asigura reziliența și de a spori participarea organizațiilor societății civile în procesul de monitorizare a bugetelor la nivel central și local. Un obiectiv important este cel de creștere a implicării membrilor societății civile în susținerea agendei de europenizare a țării noastre.

Șeful Guvernului, Dorin Recean, a reamintit despre necesitatea consolidării parteneriatului dintre autorități și societatea civilă, dar s-a referit și la rolul pe care îl are societatea civilă în asigurarea transparenței și în promovarea beneficiilor aderării țării noastre la blocul comunitar.

„Societatea civilă și-a asumat întotdeauna un rol de facilitare a democratizării societății. Faptul că sîntem aici, avînd statutul de țară candidat, se datorează inclusiv efortului considerabil și consistent al societății civile. Mai mult, are rolul de a monitoriza acțiunile Guvernului și de a oferi expertiza necesară în procesul de integrare europeană, cum ar fi adaptarea legislației și a reglementărilor cerute, așa încît instituțiile statului să funcționeze după cum au fost proiectate. Rămînem deschiși pentru dinamizarea dialogului dintre Guvern și societatea civilă, pentru că o democrație puternică înseamnă implicarea societății civile în procesul de aderare la UE”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.


2
0
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?