X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Recean propune președintei numirea unui nou ministru al Finanțelor

28 sep. 2023,, 07:34  
1989 0

Prim-ministrul Dorin Recean a propus președintei Maia Sandu numirea lui Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor.

Potrivit șefului Executivului, Petru Rotaru cunoaște bine sistemul finanțelor publice și a demonstrat un rezultat bun în activitatea sa în calitate de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

„Vreau să-i mulțumesc Veronicăi Sirețeanu pentru eforturile depuse în asigurarea și gestionarea finanțării corespunzătoare a politicilor guvernării. Împreună vom continua să lucrăm pentru a asigura stabilitatea financiară și pentru a promova dezvoltarea economică a țării”, a spus Dorin Recean.

Dacă președinta va accepta candidatura, atunci Petru Rotaru va exercita funcția de ministru al Finanțelor, în legătură cu plecarea în concediu de maternitate a Veronicăi Sirețeanu.

Petru Rotaru este în prezent șeful Serviciului Fiscal de Stat, fiind numit în această funcție la 30 martie curent. Anterior el a activat în domeniul financiar fiscal începînd 2006, atît în sectorul privat, cît și în sectorul public, inclusiv, în anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni.


Petru Rotaru a absolvit facultatea Finanțe la ASEM. Totodată, deține și un master în Drept financiar fiscal la aceeași instituție.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?