Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reacția șefului CFM după ce Filip a arătat luxul de la Spitalul Feroviarilor

6 sep. 2018,, 12:50   Politică
5082 7

Directorul Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală a venit cu o reacție după ce premierul Pavel Filip a prezentat imagini dintr-un salon al spitalului care a aparținut instituției, în care erau create condiții de lux.

Premierul a menționat atunci că în astfel de condiții s-ar trata șefii CFM.

Astfel, Iurie Topală a declarat că „acest „palat” al „Căii Ferate” nu a fost construit sau reabilitat în perioada mandatului meu de director general”. „Mai mult, începînd cu anul 2015, de cînd am preluat aceasta funcție, nici eu și niciun alt locțiitor de-al meu nu au avut acces la acest salon de lux. (...) Tot de atunci, CFM nu a făcut nicio investiție în acest Centru de Recuperare, cu excepția întreținerii instituției (salarii, cheltuieli pentru energie electrică, gaze, apă etc.) (...) Perindarea directorilor interimari este tocmai unul dintre motivele care a dus la crearea unui anturaj favorabil apariției acestor „găuri negre” ale economiei întreprinderii.

Ceea ce a găsit domnul prim-ministru la Centrul de Recuperare este rezultatul unei viziuni sovietice de administrare, concentrate pe crearea condițiilor pentru administrație, nu și pentru salariații de rînd, muncitorii cărora le datorăm întreaga admirație.”, a precizat șeful CFM.

Amintim că premierul Pavel Filip, care a vizitat spitalul, a declarat că a depistat un salon de lux pentru șefi, cu băi, marmură și covoare scumpe. „Ani la rînd s-au pompat bani în acest salon în care se tratau șefii CFM, în timp ce în spital nu există apă și canalizare de calitate, iar Calea Ferată are uriașe datorii la salarii. Arată ca o camera de hotel, nu un salon de spital”, a menționat Pavel Filip.


Menționăm că datoriile salariale ale CFM constituie circa 105 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?