X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reacția primarului de Sîngera la acuzațiile ANI

12 feb. 2021,, 17:00   Politică
2255 0

Primarul de Sîngera, Valeriu Popa, a anunțat că va acționa în judecată actul de constatare al ANI.

Valeriu Popa spune că 50 la sută dintre primarii din Republica Moldova ar utiliza propriul automobil în interes de serviciu, dar nu semnează cu ei contractul, ci cu alte persoane, prin procură. Primarul mai spune că, după ce a folosit gratis propria mașină în interes de serviciu, Primăria ar fi economisit bani publici, pentru că nu a fost nevoită să închirieze un alt autovehicul, transmite IPN.

Valeriu Popa a confirmat faptul că la Primăria Sîngera există o mașină de serviciu, dar ea este folosită de viceprimar și de asistenții sociali, iar pentru soluționarea problemelor localnicilor ar fi nevoie de încă cel puțin două automobile. În componența primăriei Sîngera sînt trei localități – Sîngera, Dobrogea, Revaca, cu o populație totală de peste 14 mii de locuitori. Edilul a precizat că primăria de Sîngera derulează mai multe proiecte și a utilizat propria mașină, în interes de serviciu, pentru deplasări în teritoriu, la Fondul de Investiții Sociale din Moldova, Fondul Ecologic Național, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, dar și la alte primării.

Actul de constatare, emis de ANI, poate fi contestat în instanța de contencios administrativ. ANI atenționează că, dacă actul de constatare va rămîne definitiv, va sesiza autoritatea competentă pentru demiterea primarului. Edilul riscă să fie lipsit de dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, pentru o perioadă de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?