X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

PSRM susține solicitările deținătorilor de patente

27 iun. 2023,, 10:30   Politică
2443 0

Partidul Socialiștilor susține solicitările deținătorilor de patentă de a anula reforma inițiată de ministrul Economiei al Republicii Moldova, Dumitru Alaiba.

Socialiștii sînt de părere că noile prevederi vor lăsa mii de moldoveni fără locuri de muncă și îi va lipsi de posibilitatea de a-și cîștiga existența.

"Conform noii legi, pentru antreprenorii care vor dori să-și continue activitatea, valoarea anuală a impozitului va crește de peste 10 ori. Marea majoritate a acestora nu-și vor putea permite să achite asemenea sume de bani", se arată într-o notă informativă a partidului.

Formațiunea mai acuză guvernarea că "vrea să le ia pîinea de la gură celor ce muncesc".

"Partidul Socialiștilor solicită guvernării să renunțe la asemenea reforme absurde. Astăzi este necesar să încurajăm cît mai mult activitatea de antreprenoriat, să nu o limităm și să nu punem obstacole inutile în fața oamenilor", se mai arată în declarație.


Menționăm că ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a declarat anterior că reforma patentelor era necesară încă din anul 2000. Ministrul a subliniat că aparatul de casă este ceva normal într-o țară civilizată, iar consumatorii moldoveni au dreptul la un bon de casă.

21
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?