Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

PSRM anunță un protest amplu în capitală

16 oct. 2018,, 11:01   Politică
3776 5

Socialiștii vor organiza un amplu protest în data de 18 noiembrie curent, „cu participarea a zeci de mii de oameni”, după cum au anunțat aceștia în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, socialiștii au spus că sînt gata să iasă în stradă dacă, între timp, vor apărea tentative de lichidare a instituției prezidențiale.

„Pe data de 18 noiembrie 2018, planificăm un amplu protest la Chișinău, cu participarea a zeci de mii de oameni, împotriva a 9 ani ai regimului de guvernare anti-popular, anti-statal, anti-social. Tot în cadrul acestui eveniment, vom prezenta public programul politic și ce urmează să întreprindem pînă în 24 februarie, adică pînă în ziua alegerilor parlamentare, toată agenda politică și ce credem noi despre acești guvernanți”, a declarat socialistul Ion Ceban.

Totodată, PSRM a anunțat că este gata să iasă în stradă pentru a apăra instituția prezidențială. „Tot mai de vedem că se atentează la instituția prezidențială, nu voi menționa suspendările, blocarea proiectelor de legi în Parlament, tentative de denigrare la adresa președintelui. Acest lucru nu poate fi tolerat. Chiar în plenul Parlamentului, săptămîna trecută, am auzit chemări la lichidarea instituției prezidențiale. Noi sîntem gata, la primul apel, să ieșim în apărarea instituției prezidențiale, în apărarea autorității președintelui, ca fiind singura persoană și autoritate legitimă în instituția pe care o reprezintă la nivel de stat”, a mai spus Ion Ceban.

Între timp, îndata de 21 octombrie, un amplu eveniment ar urma să fie organizat de democrați în capitală. Aceștia refuză să spună însă despre ce este vorba.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?