Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PSRM a luat măsuri împotriva membrilor săi care au votat împreună cu PAS la nivel local

20 dec. 2023,, 14:30   Politică
5703 0

Partidul Socialiștilor a luat măsuri împotriva reprezentanților săi care și-au permis să voteze politic la nivel local împreună cu reprezentanții partidului de guvernămînt PAS.

După cum se menționează în comunicatul său, ținînd cont de deciziile anterioare ale Comitetului Executiv politic al PSRM privind neadmiterea voturilor politice locale cu reprezentanții partidului PAS, analizînd rezultatele votării în consiliile raionale unde consilierii PSRM au votat pentru președinții de raion PAS, Comitetul Executiv politic aprobă o serie de decizii.

Astfel, conform prevederilor statutare se aplică sancțiunea în formă de mustrare pentru consilierii raionali, membri PSRM din raionale Ștefan-Voda, Causeni, Cahul, Anenii Noi, Șoldănești.

Se indică vicepreședinților de raion reprezentați ai PSRM din localitățile respective să-și dea demisia din funcție sau să renunțe la calitatea de membru al PSRM.

PSRM a declarat că este disponibil să voteze cu alte partide politice pentru demisia președintelor de raioane PAS din aceste 5 raioane.


”Atenționăm consilierii raionali PSRM despre poziția categorică a conducerii PSRM cu privire la neadmiterea votării președintelor PAS în consiliile raionale rămase. Comitetul Executiv politic va examina necesitatea creării unei comisii care va monitoriza activitatea aleșilor locali ai PSRM pentru a preveni votările politice cu PAS la nivel local”, a menționat Partidul Socialiștilor.

47
2
0
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?