Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Problemele de armonizare a legislației moldovenești cu cea a UE vor fi discutate în cadrul unei conferințe internaționale

19 sep. 2023,, 10:30   Politică
2583 0

Provocările și oportunitățile armonizării legislației Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei cu legislația Uniunii Europene este subiectul celei de-a VI-a Conferințe Internaționale a Comisiilor juridice parlamentare. Evenimentul va avea loc în perioada 21 – 22 septembrie și va fi găzduit de Bundestagul Republicii Federale Germania.

Delegația legislativului Republicii Moldova, care va participa la conferința de la Berlin, este condusă de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate. Din ea mai fac parte membrii acestei comisii, reprezentanți ai majorității parlamentare și ai opoziției, deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Grădinaru, precum și Alina Dandara, secretara Comisiei politică externă și integrare europeană.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai bune practici în contextul implementării recomandărilor formulate de Comisia Europeană, după ce Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. În mod deosebit, se va face referire la avizele și recomandările pentru reformele juridice necesare.

Conferința va fi divizată în diferite blocuri tematice, în funcție de avizele Uniunii Europene cu privire la cererile de aderare ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei. Participanții la eveniment vor discuta despre dreptul parlamentar, societatea civilă, combaterea și prevenirea corupției și independența sistemului judiciar.

Cheltuielile de transport și cazare vor fi acoperite de organizatorii evenimentului, Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ).

4
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?