Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Primarul de Stăuceni retrage propunerea de organizare a unui referendum

20 mar. 14:43   Politică
3628 0

Primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu, anunță despre retragerea propunerii de inițiere a unui referendum privind schimbarea statutului localității din sat în oraș. Un document în acest sens a fost expediat în adresa Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit edilului, autoritățile locale au fost informate despre necesitatea organizării unor adunări consultative în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea schimbării statutului localității. În acest context, săptămîna trecută a fost inițiat procesul de organizare a adunărilor consultative pe sectoare ale localității și colectare de semnături, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Ulterior, acestea vor fi expediate în adresa Parlamentului pentru examinare și elaborare a inițiativei legislative pentru modificarea Legii cu privire la organizarea administrativ-teritorială a R. Moldova.

De menționat că acum două luni, primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu, a anunțat despre inițierea procedurii de organizare a unui referendum local pentru a conferi localității statutul de oraş. El și-a argumentat decizia prin faptul că statutul de oraș pentru o localitate, în particular pentru Stăuceni, va aduce numeroase beneficii, inclusiv va lărgi posibilitățile de înfrățire cu orașele mari.

4
4
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?