Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Portugaliei, cu o vizită oficială la Chișinău

30 oct. 2023,, 09:46   Politică
1894 0

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, se va afla în zilele de 30-31 octombrie într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Președintei Maia Sandu.

La ora 11:00, Rebelo de Sousa va fi întîmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună, notează Noi.md.

Pe parcursul zilei, președintele portughez se va întîlni cu șeful Legislativului și cu prim-ministrul și va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Marți, Rebelo de Sousa va avea discuții cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ai Universității de Stat din Moldova. De asemenea, Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții, în cadrul căruia companiilor portugheze prezente în regiune li se vor prezenta oportunitățile din Moldova.

În cadrul evenimentului va avea loc și ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări.

Amintim că în contextul vizitei oficiale a președintelui Portugaliei, pe parcursul a două zile, în capitală, în anumite locuri publice, va fi limitat temporar accesul persoanelor.

3
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?