Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Președintele Igor Dodon a promulgat două proiecte de legi sociale importante

9 dec. 2019,, 15:11   Politică
6527 4

Astăzi Președintele Moldovei, Igor Dodon, a promulgat două proiecte de legi sociale foarte importante.

Acest lucru a fost comunicat de către politologul Nicolae Pascaru, președinte al Mișcării Naționale „Voevod”, relatează Noi.md.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, una dintre legi reglementează indexarea pensiilor de două ori pe an, prima – la 1 aprilie pentru toți beneficiarii de pensii în conformitate cu formula existentă. A doua indexare va fi efectuată la 1 octombrie pentru beneficiarii de pensii ce nu depășesc minimul de existență.

De menționat că Președintele Igor Dodona a promovat acest proiect de lege începînd cu anul 2015, cînd deținea mandatul de deputat.

Politologul a menționat că cea de-a doua lege oferă dreptul la o indemnizație unică în valoare de 700 de lei pentru toate persoanele ale căror pensii nu depășesc valoarea de două mii de lei. De această asistență vor beneficia peste 590 de mii de cetățeni, inclusiv beneficiarii de pensii de dizabilitate și pensii de urmaș în cazul pierderii întreţinătorului.


Legile vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?