Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Premierul israelian a dispus miniștrilor să coordoneze cu el orice întîlniri secrete

30 aug. 2023,, 03:00   Politică
2046 0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat miniștrilor să coordoneze cu el toate publicațiile și orice discuții secrete, ca urmare a incidentului privind o întîlnire secretă între ministrul israelian de Externe și omologul său libian, care a dus la suspendarea acesteia. Informația a fost relatată de postul de radio Kan.


Potrivit informațiilor sale, este posibil ca discuțiile să nu fi fost coordonate cu premierul țării. Biroul lui Netanyahu a refuzat să comenteze dacă acesta știa despre întîlnirea miniștrilor de Externe și dacă a fost implicat în decizia de a face publice discuțiile.


Duminică, prim-ministrul guvernului de uniune națională din Libia, Abdel Hamid Dbeiba, l-a suspendat pe ministrul de Externe Najla Mangoush din cauza întîlnirii acesteia cu omologul israelian Eli Cohen. Împotriva ministrului de Externe a fost lansată o anchetă. Potrivit ziarului Yedioth Ahronoth, Cohen s-a întîlnit în secret cu Mangush săptămîna trecută la Roma, cu asistența ministrului italian de Externe Antonio Tajani. A fost prima discuție între miniștrii de Externe din Israel și Libia. Pe fondul afirmațiilor potrivit cărora cei doi miniștri de Externe s-au întîlnit, au avut loc proteste de mică amploare în Libia.

0
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?