X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PPEM nu va avea candidați la Bălți și Chișinău

23 apr. 2018,, 17:02   Politică
3007 3

Partidul Popular European din Moldova se va abține de la desemnarea unor candidați la funcția de primar general la Bălți și Chișinău, a anunțat astăzi liderul formațiunii Iurie Leancă.

Potrivit lui, decizia a fost luată pentru a nu fragmenta și mai mult electoratul proeuropean, după cum a argumentat liderul PPEM.

„Ținînd cont de faptul că, în umblarea după trambuline electorale pentru alegerile parlamentare, dreapta proeuropeană deja este scindată, iar timpul acordat primarului care va fi ales este unul foarte limitat, pentru a înregistra progrese reale, PPEM, pentru a nu contribui la o segmentare și mai mare a dreptei, se va abține să desemneze propriul candidat atît la Chișinău, cît și la Bălți. Prin această decizie, sperăm să contribuim la consolidarea dreptei proeuropene, pentru a nu admite preluarea capitalei de către forțe nostalgice, de către socialiști”, a declarat astăzi Iurie Leancă.

Politicianul a lansat un „apel la maturitate civică și politică” la adresa electoratului. „Venim cu un apel către toți cei care gîndesc liber, să privească tabloul politic în ansamblu și în contextul alegerilor parlamentare din toamna acestui an. Un primar pur estic la cîrma capitalei ar fi o lovitură puternică integrării europene”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?