X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PPDA a depus o plîngere pe adresa procurorului general

11 iul. 2018,, 16:00   Politică
3711 1

Platforma Demnitate și Adevăr anunţă că a depus o plîngere motivată pe adresa procurorului general, ca urmare a invalidării alegerilor locale din capitală, informează Noi.md.

Într-un comunicat remis presei, PPDA spune că își doreşte tragerea la răspundere a judecătorilor care au invalidat "în mod cinic și ilegal alegerile din municipiul Chișinău".

"Carențele grave de care suferă hotărîrile judecătorești naționale, prin care au fost invalidate alegerile locale noi ale primarului general din mun. Chișinău și prin care s-au anulat cele peste 469 de mii de voturi valabil exprimate, au fost enunțate în ultima perioadă de diferite persoane și de la diferite tribune. Totuși, pe lîngă faptul că aceste hotărîri sînt vădit neîntemeiate, ele mai sînt și ilegale, iar pentru emiterea acestora cei ce le-au pronunțat urmează să fie trași la răspundere penală", se mai arată în comunicat.

Amintim că, la 29 iunie curent, Comisia Electorală Centrală a declarat nule alegerile locale noi din Chișinău, conformîndu-se astfel încheierii Curții Supreme de Justiție (CSJ), prin care a invalidat alegerile din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?