Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Poporul a așteptat minunea, dar asta nu s-a întîmplat - opinie

24 feb. 2021,, 11:30   Politică
3640 12

Poporul a așteptat minunea că va veni Maia Sandu și va lichida corupția și toate problemele vor dispărea, dar iată că minunea nu s-a întîmplat.

De această părere este profesorul și diplomatul Victor Borșevici, care a comentat pentru Noi.md cele mai recente declarații ale șefului statului, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu.

"Maia Sandu simte că ratingul său începe să scadă, dar ce înseamnă asta? Că trebuie cît mai repede să "îngroape" Parlamentul și să ia totul sub control, așa că dacă nu va face nimic acum, peste jumătate de an va fi prea tîrziu. Poporul iubește iluziile, așteaptă că iată va veni un vodă, o crăiasă și dintr-odată va soluționa toate problemele: corupție, pensii, salarii. Și cînd asta nu se întîmplă, oamenii se deșteaptă, au un fel de șoc", a explicat Borșevici.

Analistul a mai menționat că nu există niciun temei pentru dizolvarea Parlamentului, care a fost ales și mandatat de popor, exact așa cum a fost ales și președintele. El a sugerat că șefa statului ar fi influențată din afară în deciziile sale.

„Nu mai declară Maia Sandu nimic, Maia Sandu execută ordine conform planurilor. Se tot vorbește că iată clasa politică din Moldova joacă niște jocuri. Nu mai joacă jocuri, ci le execută după ordinele venite de la „șefi”. De-a cui nevoie să fie dizolvat Parlamentul? În baza la ce temei? Parlamentul a fost ales, ca și președintele, de către popor. Sigur că cei care sînt acum în Parlament, majoritatea înțeleg că nu o să mai fie acolo și sînt împotriva dizolvării.


Nu văd pentru ce trebuie dizolvat Parlamentul. Dacă vrei puterea, pune-ți propriul guvern, încearcă să guvernezi, de vorbit una - dar de făcut e alta. Dumneaei a fost premier, cînd a văzut că nu-i iese nimic, prestigiul ei a început să scadă și ce-a făcut? Sub nu știu ce pretext, a decis să plece. Dar Maia Sandu vrea anticipate pentru că acum e mare zarvă, înțelege că dacă nu va întreprinde acțiuni acum, pe urmă va fi tîrizu, iată de ce se grăbește. Realitatea e crudă”, a declarat Victor Borșevici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?