X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu a anunțat suma cheltuită pentru organizarea Summitului Comunității Politice Europene

6 iul. 2023,, 12:20   Politică
3616 2

13.328.519 lei s-au cheltuit pentru buna organizare a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), cu circa 2,7 milioane mai puțin decît a bugetat Ministerul de Externe.

Cu toate acestea, potrivit ministrului Nicu Popescu, o parte din costurile totale urmează a fi parțial rambursată de parteneri externi.

„Ministerul de Externe a bugetat 16 milioane de lei, au fost semnate contracte de 13.328.519 lei. O bună parte din aceste costuri urmează a fi parțial rambursată de unii parteneri externi care pregătesc și finalizează acele proceduri financiare care ne vor permite să reducem acest cost final de organizare a Summitului pe acele cheltuieli întreprinse pe linia Ministerului de Externe”, a declarat ministrul de Externe, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Nicu Popescu a precizat că mai multe state, printre care România, Franța, Suedia și Marea Britanie, și-au asumat costurile pentru diferite elemente de organizare ale Summitului.

Totodată, ministrul a subliniat importanța organizării Summitului CPE pentru Republica Moldova, afirmând că acesta a permis consolidarea parteneriatelor existente și a evidențiat locul țării noastre în familia europeană.


„Organizarea Summitului CPE ne-a permis să consolidăm parteneriatele pe care le avem, locul Moldovei în familia europeană de state, să accelerăm mai multe proiecte care aduc beneficii concrete cetățenilor noștri. Cel mai periculos lucru pentru Moldova e să fie izolată”, a spus șeful diplomației de la Chișinău.

Cheltuielile pentru organizarea Summitului au fost anunțate la mai mult de o lună de la eveniment. Republica Moldova a găzduit, pe 1 iunie, cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene.

48 de oficiali, președinți și șefi de guverne de pe continentul european s-au adunat la Bulboaca.

3
2
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?