X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Patru momente inedite de la Summitul desfășurat în Republica Moldova

2 iun. 17:15   Politică
4431 1

Republica Moldova a găzduit joi un eveniment fără precedent în istoria sa: 48 de lideri din Europa s-au reunit pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene.

Întîlnirea a avut loc la Castelului Mimi, iar momentele inedite nu au lipsit.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost în centrul atenției, chiar dacă cei mai importanți președinți sau premieri din Europa s-au aflat pe teritoriul țării. Aceasta i-a așteptat pe covorul roșu pe toți reprezentanții țărilor europene care au participat la summit-ul Comunității Politice Europene.

Dacă Volodimir Zelenski (președintele Ucrainei), Emmanuel Macron (președintele Franței) sau Klaus Iohannis (președintele României) doar au dat mîna cu Maia Sandu, premierul Ungariei, Viktor Orban, a vrut să-i sărute mîna acesteia, transmite libertatea.ro

Doar că în momentul în care s-a aplecat pentru acest gest, Maia Sandu își trage mîna refuzînd dorința liderului maghiar.


Italianca Giorgia Meloni, sărutată pe gît de premierul Albaniei Un alt moment inedit i-a avut în prim plan pe premierul Albaniei, Edi Rama și șefa Cabinetului de miniștri italian, Giorgia Meloni. Venind de la spate, Edi Rama a luat-o de gît pe Giorgia Meloni și a pupat-o de față cu toți liderii europeni prezenți în Republica Moldova. Jurnaliștii de la „Corriere della Sera” au scris referitor la gestul premierului albanez: „Salutul afectuos (și flagrant) al premierului albanez Rama către Meloni”.

Klaus Iohannis cu ochelari de soare gen Top Gun

În 2017, a fost pentru prima dată cînd președintele Klaus Iohannis a apărut la un eveniment oficial cu ochelari de soare gen Top Gun. Se întîmpla la un eveniment de la baza militară „Mihail Kogălniceanu”, acolo unde s-a întîlnit cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, dar și cu piloţii romîni şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită.
Apoi, în august 2019, Iohannis și-a pus din nou ochelarii de soare în Piaţa Universităţii, la campania de strîngere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Același lucru s-a întîmplat și ieri în Republica Moldova cînd Iohannis a purtat ochelari de soare în mai multe momente oficiale.

Volodimir Zelenski, singurul care a refuzat costumul

De la războiul dintre Rusia și Ucraina, președintele Volodimir Zelenski n-a mai apărut niciodată în public îmbrăcat la costum, nici măcar la întîlnirile oficiale. Asta s-a întîmplat și cînd l-a vizitat pe Joe Biden la Casa Albă, dar și joi, la summitul Comunității Politice Europene cînd Zelenski a venit îmbrăcat în tricou, pantaloni kaki și bocanci.

5
1
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?