Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Plîngău: ”Garnitura guvernamentală trebuie regîndită”

13 sep. 2022,, 08:31   Politică
2110 0

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), e de părere că trebuie regîndită componența Guvernului și că trebuie să urmeze și alte remanieri, informează tribuna..

„Garnitura guvernamentală trebuie regîndită și asta o spun ca un prieten, ca un om care nu vrea destabilizări sau ca forțele străine să folosească politic greșelile guvernării. A fost schimbată ministra mediului. Da, și? Toată lumea-i bucuroasă, mai puțin ministra care a luat asupra sa toate criticile asumării de către guvernare a eliberării autorizației de mediu”, a menționat el.

Politicianul a amintit că a vorbit despre necesitatea schimbării ministrei Mediului de foarte mult timp.

„Acum mai mult ca niciodată este nevoie de calitate, de înțelegere a situației, bun simț și comunicare adecvată. La acest capitol încă sînt mulți miniștri codași. Guvernarea are nevoie să se reinventeze, să schimbe unele fețe și să dea drumul la tensiunile acumulate în societate. Lenea banală, lipsa de performanțe, dar și întrebări foarte serioase față de integritatea unora din administrație fac necredibile tentativele de ameliorare a situației de criză”, a subliniat președintele Platformei.

Dinu Plîngău a remarcat că, din păcate, sistemul este construit foarte prost și a comunicat că Platforma DA pregătește un concept pentru ca munca la stat să fie atractivă.


„Funcția de ministru nu mai este apogeul carierei unui specialist, ci doar o banală trambulină pentru a-ți face un CV pentru granturi mari prin ONG-uri. Pentru ca unii oameni din Guvern să nu stea de la 8.00 la 17.00, pînă trece ziua de lucru, avem nevoie să regîndim sistemul de salarizare pentru funcționarii publici. A lucra la stat trebuie să fie o perspectivă atractivă pentru cetățeni, cu facilități, salariu adecvat, dar și perspectivă de a crește, fără concursuri mimate sau promovări politice. Platforma DA pregătește un asemenea concept, fără populisme. Unica rugăminte este să fim responsabili, să nu mai dăm pomeni, ci să valorificăm pe bune modestele resurse pe care le avem ca stat”, a spus fostul deputat.

Potrivit spuselor sale, următorul care trebuie plece e Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, și pentru aceasta va veni ulterior cu argumente.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?