X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: ”Imaginea PAS-ului e şifonată rău”

13 sep. 2022,, 07:42   Politică
3679 0

Politicianul şi diplomatul Iurie Reniţă este de părere că guvernul actual trebuie să-şi dea demisia, iar în locul acestuia trebuie să vină unul competent şi responsabil.

În replică, deputatul PAS Dorian Istrati a spus că guvernul Gavriliţa îşi execută bine sarcinile, reuşind să creeze relaţii externe cu foarte multe ţări şi parteneri care o să ajute Republica Moldova, inclusiv şi pe partea energetică. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

În viziunea fostului ambasador al Republicii Moldova în România, guvernul Gavriliţa este, în mare parte, unul incompetent.

„E necesar şi e bine pentru PAS, căruia cu adevărat îi dorim performanţă guvernamentală, ca doamna prim-ministră să plece cu întreaga garnitură, nu să declaşăm alegeri anticipate cum trîmbiţează foarte mulţi troli... Este, în mare parte, un guvern incompetent...Cu tot respectul faţă de prim-ministra Gavriliţa, ea trebuie să plece. Imaginea PAS-ului e şifonată rău", a declarat Reniţă.

Totodată, fostul deputat a menţionat că cel mai mult îi displace la guvernul actual „incompetenţa şi ineficienţa acestuia”.


„Vrem oameni competenţi, vrem experţi şi persoane responsabile. CuministraCantaragiu trebuia să se retragă tot guvernul, trebuia să vină în aceeaşi zi o altă garnitură, în care oamenii au încredere", a conchis Reniţă.

În contextul remanierilor guvernamentale, deputatul Liviu Vovc, prezent, de asemenea, la emisiune, a menţionat că ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, şi ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, trebuiau să fie demise demult.

Pe de altă parte, deputatul de la PAS Dorian Istrati susţine că guvernul Gavriliţa este unul competent şi că a reuşit să facă multe lucruri bune de cînd este la guvernare.

„Acest „guvern incompetent”, cum îl numiţi, a gestionat o criză imensă de refugiaţi, care nu a mai fost văzută la alte ţări, la procentul de populaţie raportat. De asemenea, a reuşit să creeze relaţii externe cu foarte multe ţări şi parteneri care o să ne ajute, inclusiv şi pe partea energetică. Guvernul PAS a mai reuşit să voteze 5 bugete într-un an de zile” , a precizat deputatul.

Amintim că, pe 8 septembrie curent, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, şi-a dat demisia. Întîmplător sau nu, decizia a venit după ce, la ședința Executivului de sptămîna trecută, șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, a lansat critici în privința modului în care este gestionat procesul de procurare a lemnelor de către populație.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?