COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platforma DA și PAS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Platforma DA și PAS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Deputații Platformei DA și PAS au înaintat astăzi în plenul Parlamentului o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Chicu, notează Noi.md.

Formațiunile de opoziție și-au argumentat decizia prin faptul că Guvernul ar fi încălcat pe parcursul activității sale prevederile legale și constituționale.

Semnatarii moțiunii au acuzat cabinetul Chicu și de faptul că a subminat controlul parlamentar asupra executivului, că a gestionat prost criza epidemiologică și economică cu care se confruntă țara.


„Guvernul Chicu, investit la 1 noiembrie 2019, a admis încălcarea statului de drept. În condiția stării de urgență și-a depășit competențele constituționale, a încercat să ocolească controlul parlamentar asupra unor proiecte, și-a angajat răspunderea pentru unele scheme economice, a pus la cale o nouă schemă de delapidare e fondurilor publice, a gestionat prost criza social-eocnomică cauzată de pandemie, ceea ce a aruncat țara în recesiune”, a declarat de la tribun[ vicespicherul Alexandru Slusari.

Președinte de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a comentat ironic întreaga situație.

„Stimați colegi, nu o dată au fost depuse moțiuni de cenzură în acest Parlament. Tot ce sînteți capabili să faceți e să tropăiți, asta e meseria voastră”, a menționat Diacov.

Potrivit legii, moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică 51 de voturi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load