X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA: „Reformele nu trebuie făcute în pripă și în secret”

26 oct. 2022,, 14:00   Politică
2017 0

Platforma DA constată cu îngrijorare că se continuă implementarea reformelor cu mimarea consultărilor publice.

„În ultima perioadă primim tot mai multe apeluri din teritoriu cu privire la o reformă a structuriii organizaționale a Casei Naționale de Asigurări Sociale. Prezenta reformă nu a fost consultată calitativ cu angajații și directorii Caselor Teritoriale de Asistență Socială, care sunt direct vizați de modificările ce urmează a fi implementate, dar la momentul de față nu au claritate ce va fi după data de 1 noiembrie.

Prin acest proiect urmează a fi disponibilizați aproape 200 de funcționari din casele teritoriale de asigurări sociale. Specialiști tineri, pregătiți, riscă să rămână fără locuri de muncă. Menționăm că, pentru buna gestionare a sistemului public de asigurări sociale, responsabilitatea cea mai mare este pe umerii funcționarilor publici la nivel teritorial, iar reducerea de personal va afecta desfășurarea activităților în terioriu. E o doză de nerespect față de oamenii care au muncit ani și zeci de ani într-o instituție, să ajungă în prezent, să cerșească informații despre cum se va proceda cu ei în prag de iarnă. În același timp, este o atitudine cinică față de acești funcționari, care în ajunul sezonului rece, fără a fi informați din timp vor rămâne pe drumuri și fără surse de existență”, se arată într-un comunicat de presă al Platformei DA.

În acest sens, Platforma DA îndeamnă Guvernul să renunțe la votarea acestui proiect în ședința de astăzi și să inițieze consultări calitative cu părțile vizate.

„Îndemnăm guvernarea la transparență și în cazul altor reforme. Constatăm lipsa de transparență și la capitolul reorganizării Direcțiilor raionale de asistență socială care ar urma să fie scoase din subordinea Consiliilor Raionale și transmise către ministerul de profil. Nu există nicio claritate privind această intenție și care va fi soarta angajaților din sate: asistenți sociali, asistenți personali, asistenți parentali, lucrători sociali. Reformele nu trebuie făcute în pripă și în secret”, se mai arată în comunicatul de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?