COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6923
Coronavirus stiri: 7690

Platforma DA insistă pe scoaterea în afara legii a Partidului Șor

19 aug. 09:37   Politică
1574 2

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a adresat astăzi o scrisoare președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în care îi cere să se adreseze Curții Constituționale, în vederea scoaterii în afara legii a Partidului Șor.

Fostul deputat i-a transmis spicherului un draft de sesizare la Curtea Constituțională pentru a verifica constituționalitatea partidului Șor.

Dinu Plîngău specifică în scrisoare că „prezența Partidului Politic „ȘOR” pe arena politică din Republica Moldova este o rușine și o sfidare a principiului statului de drept, iar istoricul acestui partid, în forma sa ilegală, datează cu momentul folosirii acestui partid politic ca entitate juridică de către controversatul om de afacere, figurant al jafului bancar, Ilan Șor.”

Ex-deputatul Platformei DA mai spune că „acest ,,partid” nu este nimic altceva decît o unealtă, participînd ca entitate juridică, în rînd cu beneficiarii entității respective, la acte ilegale ce aveau menirea să aducă avantaje personale „grupului de crimă organizată” condus de Ilan Șor”.

Dinu Plîngău amintește, de asemenea că „această entitate a participat la menținerea forțată a puterii lui Plahotniuc în 2019, prin finanțarea unor grupuri de oameni ce aveau drept sarcină de bază intimidarea și blocarea activității instituțiilor de stat.


În scrisoare este menționat și faptul că ex-deputata Platformei DA, Stela Macari, este hărțuită de reprezentanții partidului Șor prin intermediul unor procese interminabile pentru simplu motiv că Stela Macari a întreprins mai multe acțiuni din postura sa de ex-demnitar și a declarat că acest ,,partid” reprezintă interesele celor care au furat miliardul.

„Această entitate nu încetează să folosească pîrghiile tipice pentru a descuraja oamenii să vorbească despre crimele de proporții și beneficiarii acestor crime”- spune în context Dinu Plîngău.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽