Transnistria stiri: 1356
Eurovision stiri: 497

PDM, după audierea lui Ciocoi: Ministrul regretă exprimarea nereușită privind conflictul de pe Nistru

19 feb. 2020,, 15:39   Politică
2981 11

Ministrul Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi regretă „exprimarea nereușită și își cere scuze în fața cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru”, se arată într-un comunicat al PDM, emis după ce ministrul a participat la o ședință cu deputații fracțiunii PDM.

„Deputații democrați au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul național, ghidîndu-se de prevederile Constituției și a Acordului de pace din 1992.

Fracțiunea PDM și-a reiterat caracterul condiționat de susținere a Guvernului Chicu și promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internațional, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Membrii fracțiunii PDM l-au preîntîmpinat pe ministrul de Externe, dar și pe alți miniștri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă și să se abțină de la declarații politice, care dezbină societatea”, se arată în comunicatul democraților.

Dumitru Diacov a declarat ieri că deputații PD l-au invitat pe Aureliu Ciocoi la ședința fracțiunii, în contextul moțiunii de cenzură înregistrată de blocul ACUM împotriva acestuia.


Moțiunea vine după ce Aureliu Ciocoi a declarat recent că evenimentele care au avut loc în 1992 pe Nistru reprezintă un conflict armat cu pierderi umane declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană. „Factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit pentru a opri vărsările de sînge”, a declarat ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?