X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Pascaru: Este important să avem înțelepciunea să ținem situația sub control

4 mar. 2022,, 19:06   Politică
3916 0

Încercările de a aduce în spațiul public mesaje critice la adresa refugiaților ucraineni trebuie condamnate și stopate, or poporul R.Moldova a demonstrat în ultimele 8 zile că este săritor la nevoie, a dat dovadă de înțelepciune și grijă față de vecinii noștri, consideră Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Naționale "Voievod".

Acesta a venit cu un îndemn la adresa cetățenilor de a nu face jocul celor care răspîndesc mesaje de ură în societate cu referire la criza refugiaților și de a combate orice manipulări sau dezinformări în acest sens.

„Este o situație de excepție, este un război în imediata apropiere a R.Moldova. Moldovenii noștri care sînt foarte primitori, s-au arătat în aceste 8 zile ca niște vecini foarte buni ai Ucrainei, ca niște prieteni foarte buni, sute de mii de voluntari s-au implicat și ajută pînă acum ucrainenii. Factorul uman - de a fi om nu ține de apartenența la o națiune sau alta. Noi sîntem toți creștini și ca principiu trebuie să ne ajutăm unii pe alții.

În momentuil în care ajutăm, trebuie să înțelegem că oamenii sînt diferiți și nu trebuie să-i catalogăm pe toți oamenii la fel. În momentul cînd criticăm sau încercăm să dezbatem aceste teme, trebuie să înțelegem că printre cei 80 de mii de refugiați care au venti în Moldova, mai poate fi cîte o persoană needucată, așa cum este peste tot, dar asta nu se răsfrînge asupra unui popor întreg. Pentru că zecile de mii de refugiați care ne-au pășit pragul sînt foarte mulțumiți, sînt smeriți, înțeleg că datorită celor care îi primesc și-au salvat viața proprie, a rudelor lor”, a spus activisul.

Nicolae Pascaru a mai menționat că în condițiile unui război în regiune, creșterii numărului de populație care ne trec hotarele, autoritățile R.Moldova trebuie să sporească patrularea pe străzile fiecăeri localități, pentru a asigura menținerea ordinii publice.


„E nevoie de poliție mai multă, poate revenim la garda populară prin sate. Ar fi bine ca fiecare primar să organizeze securitatea în satul lui, în orașul lui.

Este important să avem înțelepciunea să ținem situația sub control, este posbil. Noi sîntem un popor care avem peste 800 de ani și ne-am păstrat țara, statalitatea. În poporul nostru cred că este înțelepciunea de a ne adapta la diferite situații excepționale. Mă mîndresc că moldovenii noștri s-au implicat atît în ajutorul oamenilor aceștia nefericiți”, a menționat Pascaru.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?