X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PAS vrea ca în Parlament să existe o "atmosferă corectă". Opinie

27 iul. 2021,, 11:15   Politică
3144 10

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) dorește ca în noul Parlament să domine o "atmosferă corectă" și încearcă să asigure o înțelegere reciprocă normală cu socialiștii și comuniștii. PAS are o majoritate în Parlament pentru a-și pune în aplicare planurile, dar ar fi bine ca ei să îngroape ”securea războiului” pentru atingerea unor obiective comune.

Această opinie a fost exprimată de directorul executiv al Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, există două motive a amînării în ajun a sesiunii constitutive a Parlamentului.

"Prima este dorința de a concentra atenția asupra discursului președintelui", astfel încît a doua fază tehnică să nu acopere mesajele lui Sandu". "Pentru că aceasta nu a fost doar o adresare către Parlament, nu a fost programul partidului, ci, mai mult, - o strategia de ieșire a țării din criză", notează Cibotaru. Un alt motiv al amînării votării, presupune el, se datorează faptului că PAS nu a reușit încă să ajungă la o înțelegere deplină cu socialiștii și comuniștii.

Partidul vrea ca în Parlament să existe o "atmosferă potrivită", spune expertul. Chiar dacă nu vor reuși să ajungă la un acor, PAS oricum are majoritatea, nu au nevoie de aliați pentru a-și realiza planurile, continuă el.


"Dar ar fi bine de îngropat ”securea războiului”. Noi dorim obiective comune, așa cum a fost în 2019 (atunci socialiștii s-au unit cu Partidul Sandu și au pus capăt influenței oligarhului Vladimir Plahotniuc în țară)", interpretează Victor Cibotaru intențiile partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?