Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PAS rămîne fără un deputat în Parlamentul R.Moldova

10 aug. 2021,, 12:30   Politică
3610 0

După ce ieri, în cadrul primei ședințe a Guvernului Gavrilița circa 30 de demnitari de stat (șefi de agenție și secretari de stat) au fost demiși, iar unii noi au fost numiți, printre care și actualul deputat Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Rosian Vasiloi, șef al Poliției de Frontiere, Fracțiunea PAS rămîne fără un parlamentar, pînă la numirea candidatului supleant de pe listă.

Astfel, în locul lui Rosian Vasiloi ar urma să vină în Parlament Iurcu Dorel, care este primar în satul Horodiște, raionul Rezina, dacă nu refuză fotoliul de deputat în favoarea celui de edil, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Amintim că, după constituirea Guvernului Gavrilița, mai mulți deputați s-au ales cu funcții de miniștri în cadrul Executivului, fapt ce a dus la venirea unor noi parlamentari în cadrul fracțiunii.

Mai exact este vorba de 4 deputați care s-au ales cu funcții în cadrul noului Cabinet de miniștri: Sergiu Litvinenco, desemnat pentru funcția de ministru al Justiției, Andrei Spînu – viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dumitru Budeaschi – ministru al Finanțelor și Natalia Gavrilița – prim-ministră.

Cea de-a cincea deputată, care a renunțat la mandat în folosul fotoliului de consilieră municipală în cadrul Consiliului Municipal Chișinău este Zinaida Popa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?