Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PAS militează în apărarea unioniștilor români

28 aug. 2018,, 17:00   Politică
3915 12

Partidul “Acțiune și Solidaritate” și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că Poliția de Frontieră nu a lăsat să intre în Moldova unioniștii, aflaţi în marş, din România.

Potrivit declarației oficiale a formațiunii, conduse de Maia Sandu, acest "gest neprietenos" față de persoanele, care doresc să priveze Moldova de independență "pune sub amenințare regimul fără vize" al Moldovei cu UE.

Unioniștii români propriu-ziși, potrivit liderului PAS, nu reprezintă nici o amenințare pentru Moldova. “Cerem anularea imediată a acestei decizii odioase și permisiunea de trecere a colegilor români pe teritoriul Republicii Moldova!” se spune în declarația formațiunii, pe care o conduce Maia Sandu.

De remarcat faptul că Maia Sandu și-a arătat în mod repetat, ataşamentul său fată de unionişti, demonstrînd că este adeptă a ideii unirii Moldovei cu România. Anterior, ea a luat parte la Marșul Unirii cu ocazia a 100 de ani de la Unire, iar în perioada pre-electorală a declarat că intenționează să caute „puncte de vedere comune“ cu unioniștii și să coopereze cu Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?