Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul va găzdui, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE

1 noi. 2023,, 14:00   Politică
2292 0

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în premieră, sîmbătă, 4 noiembrie, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, evenimentul cu genericul „United4Moldova” va avea loc pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană.

Astfel, parlamentari din diferite state membre ale UE, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați vor dezbate subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei.

În deschiderea reuniunii, mesaje de salut vor adresa șeful statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității. Deputați, miniștri, secretari de stat și consilieri prezidențiali vor prezenta situația din R. Moldova, progresele înregistrate în procesul de aderare la UE și provocările care urmează a fi depășite de țara noastră. La finalul discuțiilor, va fi aprobată Rezoluția reuniunii.

2
0
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?