X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul European așteaptă începerea negocierilor de aderare între UE și Moldova în 2023

27 oct. 2023,, 13:30   Politică
2234 1

Parlamentul European (PE) așteaptă ca pînă la sfîrșitul anului 2023, Uniunea Europeană să demareze negocierile cu Moldova și Ucraina privind aderarea acestora la UE.

Despre acest lucru a declarat președintele PE, Roberta Metsola, la o conferință de presă în marja summitului UE de la Bruxelles.

"Parlamentul European așteaptă ca UE să înceapă în acest an negocierile privind aderarea Ucrainei și Moldovei", a spus ea.

Potrivit lui Metsola, Parlamentul European speră că țările UE vor putea atinge un consens în problema începerii negocierilor cu aceste țări.

Ea a subliniat că PE va sprijini în totalitate și prompt decizia Consiliului UE de a începe negocierile privind aderarea Republicii Moldova și Ucrainei.


Mulți moldoveni asociază aderarea Republicii la UE cu prosperitate și dezvoltare. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Occidentul.

4
1
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?