X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul deplînge trecerea în neființă a fostului deputat Tudor Deliu

5 aug. 2023,, 13:00   Politică
3035 0

Parlamentul Republicii Moldova deplînge trecerea în neființă a fostului deputat Tudor Deliu

A lăsat urme de bun profesionist în activitatea parlamentară, dăruindu-și toată priceperea pentru promovarea interesului public la îmbunătățirea legislației și la aplicarea corectă a legii.

Veteran al războiului de pe Nistru, Tudor Deliu era un patriot al neamului și un luptător pentru viitorul european al țării noastre. În calitate de conferențiar universitar, primar sau politician, a fost alături de oameni, cu profesionalism, înțelepciune și responsabilitate, cu multă dedicație și aplecare pentru soluționarea problemelor acestora.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, corpul de deputați și de funcționari transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, prietenilor, colegilor și discipolilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i fie amintirea luminoasă.


Fostul deputat și președinte al PLDM, Tudor Deliu, s-a stins din viață ieri. Anunțul a fost făcut liderul formațiunii, Vlad Filat.

"După o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM s-a stins din viață în această seară", a anunțat Filat.

Politicianul a menționat că Tudor Deliu va rămîne un model despre cum trebuie să fie un om politic.

"Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mînă în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părărăsit lăsîndu-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic.

Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborît din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămîne un model despre cum trebuie să fie un om politic.

Dumnezeu să-l odihnească alături de drepții săi! Drum lin spre stele domnule Președinte Tudor Deliu!", se arată în mesaj.

3
1
2
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?