X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A decedat fostul deputat PLDM Tudor Deliu

4 aug. 2023,, 21:52   Politică
3940 0

Fostul deputat și președinte al PLDM, Tudor Deliu, s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de liderul formațiunii, Vlad Filat.

"După o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, Tudor Deliu, fost deputat și președinte al PLDM s-a stins din viață în această seară", a anunțat Filat.

Politicianul a menționat că Tudor Deliu va rămîne un model despre cum trebuie să fie un om politic.

"Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mînă în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părărăsit lăsîndu-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic.


Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborît din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămîne un model despre cum trebuie să fie un om politic.

Dumnezeu să-l odihnească alături de drepții săi! Drum lin spre stele domnule Președinte Tudor Deliu!", se arată în mesaj.

5
0
1
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?